Jef Neve en Natalia in de AB: getalenteerde allrounders

Jef Neve en Natalia in de AB: getalenteerde allrounders

0

 - Gunter Van Assche, DeMorgen

Liters wijn vloeiden in aanloop naar hun samenwerking, zo gaven Jef Neve en Natalia dinsdagavond toe in het theater van de AB. Quod in vino veritas: je was getuige van een waarachtige voorstelling, die beide partijen uit hun comfortzone sleurde, maar hen – in tegenstelling tot ons slipspoor op weg naar huis – nooit roemloos onderuit deed schuiven.

“Vegas in Brussels”, grinnikte Arno naast ons, toen een in strak glitterpakje gehulde Natalia haar lichaam en stem in de strijd gooide tijdens de laatste helft van het concert. Er viel zeker iets te zeggen voor die Vegas-vibe tijdens een funky en soulvol ‘Glamorous’. Maar toch tekenden het orkest (met DJ Grazzhoppa, drums, cello, contrabas, saxofoons en achtergrondzangeressen) en Dame Druyts vaker voor een minder glimziek plaatje.

Vaak bewandelden ze een jazzy pad, maar ook voodooblues (‘I Put a Spell on You’) en modern klassiek passeerden al eens de revue. Het zou zéker geen “Jef Neve goes pop” of “Natalia goes jazz” worden, hadden de twee in een voorafgaand interview nog verzekerd. Helemààl klopte die bewering niet, wanneer een jazzy standard als ‘Bye Bye Blackbird’ het beste van beide werelden leek te verenigen. Maar door de bank genomen bewezen Natalia en Neve vooral dat ze zich als getalenteerde allrounders konden profileren.

 5Natalia en Jef Neve in AB, Brussel. © Tine Schoemaker
Share This Post: