Neve Festival

Neve Festival

0
Tussen de Warande en Jef Neve klikt het al lang. Neve was de eerste Artist in Residence van de Warande in seizoen 2004-2005. In het weekend van 16 tot 18 november is de gevierde pianist weer curator van zijn eigen Neve Festival. Met de derde editie van dat meerdaags evenement wil Neve het publiek verwennen én verrassen. Het veelzijdig programma vermeldt zowel jazztoppers als flamenco, electropop en een bijzonder klassiek concert dat Jef Neve zelf dirigeert.

Zes jaar geleden mocht Jef Neve voor het eerst zijn eigen festival cureren. Het Neve Festival werd toen in het leven geroepen om Turnhout 2012 en het veertigjarig bestaan van ons cultuurhuis extra kleur te geven. Dit seizoen presenteert Neve de derde editie.

“Voor mij is dit een muzikale speeltuin”, zegt de Kempense muzikant met pretoogjes. “Ik vind het heerlijk om op dit festival naar mijn eigen zin te mogen programmeren. Daar ben ik vrij intensief mee bezig geweest. Veel van de artiesten stonden al lang op mijn wishlist. Ik ben blij dat ik hen nu in Turnhout kan uitnodigen.

Mijn smaak is heel breed. Ik hou van al dan niet door jazz geïnspireerde improvisatiemuziek, maar ook van klassiek. Op het Neve Festival probeer ik die schotten tussen genres weg te laten. Van bij de eerste editie heb ik ervoor gekozen om klassieke muzikanten naast popartiesten en mensen uit een meer alternatieve scene te zetten. Dat is ook dit jaar weer het geval. Ik ben fan van al deze artiesten.”

>> met de steun van Klara en De Standaard
>> van vrijdag 16 tot zondag 18 november in de Warande
>> meer info
Share This Post: