Proud to be supported by Jaguar

Proud to be supported by Jaguar

0

Jef Neve is jazzmuzikant, speelt piano en schrijft eigen composities. Hij rijdt met een Jaguar XF maar droomt ervan om ooit met een klassieke roadster rond te bollen. “Oldtimers zijn nog échte machines. Die geven een ambachtelijk gevoel als je ermee rondtuft.”

“Op voorwaarde dat er niet te veel verkeer is, kan ik genieten van op de baan te zijn. In België krijg ik daar weinig kans toe. Er zijn hier gewoon te veel auto’s op de weg. Constant files; het is absurd. Ik ken geen ander land waar het verkeer even hard dichtslibt. Nee, het pure rijplezier vind ik op reis. Vorige zomer reden we bijvoorbeeld met de auto naar Amalfi, in het zuiden van Italië. De Alpen doorkruisen, is fenomenaal. Uiteindelijk beland je dan op een kronkelweggetje dat naar je hotel leidt. Op zo’n moment kun je je auto eens op zijn limieten testen. Dan weet je pas echt wat hij in huis heeft qua baanligging en paardenkracht. Die momenten zijn helaas schaars.”

Ultieme plek voor privacy

“Ik rijd met een Jaguar XF. Drie jaar geleden proefde ik voor het eerst van zijn kwaliteiten, toen ik een tijdlang met een gesponsord exemplaar mocht rondrijden. Na afloop kon ik onmogelijk terug naar mijn vorige auto, een Peugeot 207 CC. En dus besloot ik zelf een Jaguar XF te kopen. De belangrijkste motivatie was dat ik heel veel tijd in mijn auto doorbreng. Door mijn job als muzikant ben ik constant op de baan. Dan mag je jezelf wel wat comfort toe-eigenen, vind ik. Dat je na een lange rit op je gemak, uitgerust en zonder rugpijn aan een concertzaal arriveert, is veel waard.” Click More

Share This Post: